Nog geen producten toegevoegd.

WERK

In zijn atelier aan de Provincialeweg in Oudkarspel vindt Sietse de rust om geïnspireerd aan het werk te zijn. Een koolschuurwoning uit 1895 met in de “boet”  zijn atelier. Een grote raampartij over de hele gevel verschaft hem niet alleen het befaamde noorderlicht, maar ook een prachtig uitzicht over het Noord-Hollandse landschap. In de verte zie je zo maar de fietser op het dijkje van een van zijn schilderijen voorbijgaan. In de voormalige “dars” (de plek waar vroeger de witte kool werd bewaard), bevindt zich de galerie waar zijn beelden en schilderijen tentoongesteld zijn. Ook hier is de oorspronkelijke sfeer bewaard, waardoor de prachtige kunstwerken nog beter ‘uit de verf’ komen.

Bronzen beelden

EXPOSITIES, MARKTEN EN PROJECTEN

In 2010 en 2011 hebben originele schilderijen van Sietse Wiersma gehangen in een galerie in het Franse Salers. Reproducties of kunstkaarten zijn op meerdere locaties te koop, zoals de Keukenhof, de Museummolen van de Schermer Molens en Museum Broeker Veiling.

In het zomerseizoen staat Sietse ook regelmatig op markten en braderieën, waarvan de Kaasmarkt in Alkmaar de bekendste is. Al meer dan 30 jaar demonstreert hij zijn ambacht en verkoopt hij hier zijn product. Zijn klassieke Volvo Duett (eigenlijk hét handelsmerk van Sietse) en unieke marktkraam zijn inmiddels niet meer weg te denken uit het beeld van het toeristische Alkmaar. Tevens bezoekt Sietse jaarlijks zorgvuldig een aantal leuke fairs.

Buiten zijn eigen galerie exposeert Sietse zijn werk op een aantal vaste plekken in Nederland:

  • Museumwinkel Schiphol
  • Restaurant De Nynke Pleats in Piaam
  • Museum BroekerVeiling in Broek op Langedijk.
  • Museumwinkel Schermermolens in Schermerhorn
  • Keukenhof in Hillegom

Hieronder staan een aantal grote projecten van Sietse genoemd:

  • Lauwershof, Alkmaar: muurschildering van het Langedijker Oosterdelgebied.
  • Museum Westflinge, Sint Pancras: een panorama ‘van zee tot polder’ en diverse schilderijen over de ijstijd.
  • Zuijderwaert, Heerhugowaard: 28 wandhoge panelen, met beelden van de omgeving, door het hele complex heen.
Top